over ondernemen in frankrijk

ondernemen frankrijk
Culturele begeleiding
Als u in Frankrijk wilt ondernemen of veel met Fransen samenwerkt is het niet alleen van belang om de Franse taal te beheersen ook het begrijpen en toepassen van Franse omgangsvormen en beleefdheden in het zakenleven zijn belangrijk bij het voeren van onderhandelingen met uw Franse zakenrelaties.
Zo is het Franse zakenleven erg hiërarchisch ingesteld in vergelijking met het Nederlandse zakenleven. Dit verschil kan in de dagelijkse praktijk problemen opleveren in de communicatie tussen beide partijen. Als u goed voorbereid bent kan u dit voorkomen.

Voor Fransen zijn vergaderingen niet bedoeld om beslissingen te nemen, maar om ideeën uiteen te zetten, en iedereen de gelegenheid te geven zijn gedachten verder te ontwikkelen. Voordat een definitief besluit wordt genomen, moeten veel mensen hun goedkeuring geven. Verwacht dan ook niet dat men snel ter zake zal komen. Fransen hechten veel waarde aan het rustig opbouwen van een relatie. Direct ter zake komen wordt dan ook niet gewaardeerd. Er moet eerst wederzijds vertrouwen en respect worden bereikt, voordat je dingen gedaan krijgt. Dat respect verdien je door het juiste gedrag. Daarom is het belangrijk dat u een goede eerste impressie maakt.

Het is zeker raadzaam om al uw documenten en eventuele bijlagen naar het Frans te vertalen. Bovendien maakt het indruk wanneer u vragen uitgebreid en in heldere taal kunt beantwoorden.
Met onze uitgebreide Franse culturele kennis kunnen wij u van dienst zijn om uw kans op succesvol zaken doen in Frankrijk te vergroten.Concreet kunnen wij u van dienst zijn met:
- Op maat gemaakte Franse taaltrainingen
- Franse culturele trainingen
- Tolk en vertaaldiensten
Zakelijke ondersteuning
We adviseren u graag over uw kansen in Frankrijk en de meest kansrijke aanpak daarvan.
Samen met u kunnen wij de (verkoop) strategieën bepalen en u helpen met het opstellen van presentaties. Door middel van trainingen kunnen wij u goed voorbereiden op het voeren van commerciële onderhandelingen en geven wij u communicatie adviezen ten behoeve van gesprekken met uw Franse zakenrelaties.

Mocht u het fijner vinden om één van onze deskundigen mee te nemen tijdens de gesprekken/onderhandelingen of tijdens beurzen, dan is dat ook altijd een mogelijkheid.
U kunt ons dus ook inschakelen om te 'tolken' bij onderhandelingen of telefoongesprekken, en voor het vertalen van zakelijke documenten.

Concreet kunnen wij u van dienst zijn met:
- Het opstellen van presentaties
- Begeleiding in het bepalen van (verkoop) strategieën
- Verzorgen van publiciteit voor uw bedrijf en het opzetten van uw website
- Het geven van diverse (verkoop) trainingen
- Het voeren van commerciële onderhandelingen
- Het verzorgen van bedrijfspresentaties en beurzen
Juridisch en fiscaal advies
Wanneer u wilt gaan ondernemen in Frankrijk komt er op juridisch en fiscaal gebied ook natuurlijk heel wat om de hoek kijken.
Door de afwijkende en met grote regelmaat wijzigende wetgeving en procedures die Frankrijk kent moet een "nieuwkomer" op de Franse markt nogal wat uitzoeken en beslissen en is het fijn als u terecht kunt bij iemand die u daar volledig in kan begeleiden.
Wij denken actief met onze cliënten mee en nemen alleen genoegen met de beste oplossing.

Voor een groot aantal beroepen en bedrijfsactiviteiten geldt in Frankrijk een tamelijk strenge reglementering ten aanzien van o.a. opleiding en ervaring. Dat betekent dat u moet aantonen dat u beschikt over de juiste papieren om het betreffende beroep of bedrijfsactiviteit uit te kunnen oefenen. Er zal dus moeten worden uitgezocht welke reglementering er voor uw bedrijfsactiviteit geldt.
Er zijn ook verschillende bedrijfsvormen mogelijk en wij zullen samen met u kijken welke bedrijfsvorm het beste bij u past, waarbij natuurlijk ook wordt gekeken naar het fiscale regime en de consequenties voor de sociale lasten.
Tevens is het belangrijk om te kijken of u plannen heeft (of in de nabije toekomst) om personeel in dienst te nemen.

Kortom wij kunnen u van A tot Z begeleiden bij het opstarten van uw bedrijfsactiviteiten in Frankrijk.
Bovendien verlenen wij u ondersteuning bij het uitzoeken, beoordelen en invullen van Franstalige (juridische) formulieren. Hoewel veel Franse formulieren tegenwoordig ook per internet beschikbaar zijn, is het toch zo dat zaken zich over het algemeen soepeler ter plaatse laten regelen. Onze deskundigen weten namelijk goed de weg te vinden binnen de Franse bureaucratie, waardoor dingen vaak sneller zijn geregeld.
Ook in geval van conflictsituaties of onrechtmatigheden kunnen wij u van juridisch advies voorzien of bijstaan, waarbij onnodige kosten en tijdverlies kunnen worden voorkomen. Uw belangen worden ter plaatse behartigd door onze eigen adviseurs, zodat er voor u geen onduidelijkheden zijn en u verzekerd bent van een hoog kwaliteitsniveau en slagvaardig beleid bij de behartiging van uw belangen.


Concreet kunnen wij u van dienst zijn met:
- Onderzoek naar reglementering bedrijfsactiviteit
- Advies voor de optimale bedrijfsvorm
- Oprichting en inschrijving van een bedrijf
- Opstellen of wijzigen van statuten
- Opzetten van bedrijfsadministratie, verzorgen jaarstukken en contacten met accountants
- Contacten met overheidsinstanties
- Verplaatsen van een bedrijf van Nederland naar Frankrijk
- Begeleiding bij de aankoop van een Frans bedrijf
- Begeleiding bij opstarten van een dochterbedrijf in Frankrijk
- Juridisch en fiscaal advies en ondersteuning

onderneming in frankrijk